July 24, 2024
Toronto, ON

Na početku Australijan opena ovog meseca, teniske ikone kažu da će Novak Đoković pozvati na kontroverzu 2022. godine u svojoj potrazi da osvoji rekordnu desetu titulu u Melburn Parku.

Teniske legende Džon Mekinro i Mats Vilander kažu da će Novak Đoković morati da prihvati svaku gorčinu koju će možda morati da se osveti na terenu na ovogodišnjem Australijan openu.

„Osveta koju on najverovatnije želi biće pobeda u Melburnu“, rekao je Vilander Eurosportu.

Đoković je deportovan iz Australije neposredno pre prošlogodišnjeg turnira i suočio se sa trogodišnjom zabranom izdavanja viza, koja je na kraju ukinuta u novembru.

Uprkos tome, Đoković je već dobio toplu dobrodošlicu u Adelaide International po povratku u zemlju ove godine.

„Mislim da će u početku biti presrećan, ali onda će biti malo gorčine, verujem, i on mora da prođe kroz to“, rekao je Mekinro.

„Mislim da može da prođe kroz to, očigledno je dokazao da je prošao kroz neke neverovatno teške prepreke, ništa više od poslednjih 12 meseci svoje karijere.

Vilander je dodao da je Đokovićeva pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije ključna kako bi držao korak sa rivalom Rafaelom Nadalom, od kojeg se očekuje trijumf na Otvorenom prvenstvu Francuske kasnije tokom godine.

Osvajanje desete titule na Australijan openu bio bi impresivan podvig za Đokovića, jer bi od njega bilo potrebno da savlada ono što je verovatno najjači teren u tenisu na tvrdim podlogama, smatra Vilander.

„Mislim da ako osvojiš 10 Australijan opena na tvrdim podlogama, to znači da moraš da pobediš možda i najbolji teren u tenisu jer svi znaju kako da igraju na tvrdim podlogama“, rekao je on.

“Tako da mislim da bi to dostignuće bilo neverovatno. I devet je već neverovatno.”

X