July 24, 2024
Toronto, ON

GEJM – Najbolji film u Novom Sadu

Ne propustite izvanredan film Ane Lazarević “The Game” u Torontu i Čikagu. Strahinja (Bane Trifunović) koji ima narušene odnose sa suprugom (Sloboda Mućalović) i maloletnim sinom bavi se krijumčarenjem migranata. Prilikom jedne policijske blokade prinuđen je da se kreće sporednim putevima prema ilegalnom ulazu u Zapadnu Evropu. Tokom tog kretanja upoznaje sasvim drugu stranu migranata, otkriva njihovu ljudskost, njihove tajne i male životne radosti. Ta izražena strast migranata prema životu nateraće Strahinju da preispita odnos prema svom životu i da postane svestan zidova koje je sagradio oko sebe.
 
Branislav Trifunović i Sloboda Mićalović napravili su odlične uloge. Sloboda Mićalović u svojoj igri otkriva nam sasvim nove elemente izuzetne glumačke suptilnosti.
 
Rediteljka Ana Lazarević napravila je dobar, ali pre svega iskren i pošten film. Njena režija je precizna i tačna. Iz filma zrače autorkine emocije i empatija prema ljudima. Oseća se njena beskrajna želja za stvaranjem spona sa ljudima drugih kultura, kaže se u obrazloženju Filmskog festivača”Obnova”. Odluka žirija je bila jednoglasna prilikom izbora ostvarenja “Gejm” za najbolji Festivala Obnova. Film je na programu Srpskog Festivala u Torontu 27. novembra, a u Čikagu 3. decembra.
X