May 22, 2024
Toronto, ON

Film “Oluja” scenariste i reditelja Miloša Radunovića za tri nedelje pogledalo je 150.000 gledalaca u bioskopima širom Srbije, saopštili su danas producenti. video icon

U filmu, koji govori o stvarnim događajima od pre 28 godina, otkriva se istina o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine.

Kanadsja premijera je 6. aprila 2023. u Royal Cinema u 19 sati. Ulaznice u našim prodavnicama i on line https://www.eventbrite.ca/e/olujastorm-by-milos-radunovic-tickets-574441970397

Film traje 160 minuta.

oluja, film

Izvor: Ilustracija (Logo)

Vladan Anđelković iz “Omega” kaže da je ratna drama “Oluja” najgledaniji film u domaćim bioskopima, i da je počela distribucija filma i u Republici Srpskoj, kao i da su veoma zadovoljni brojkama koje film dostiže u ovom periodu.

“Posebno zadovoljstvo predstavljaju mnogi komentari ljudi na društvenim mrežama i generalno komentari koje mi kao ekipa dobijamo, a u kojima se ‘Oluja’ svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova”, rekao je Anđelković.

Svečana premijera “Oluje” održana je 17. januara, a od 19. januara je film počeo da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Film se bavi temom egzodusa srpskog naroda, kada je iz Hrvatske proterano više od 250.000 Srba u zloglasnoj operaciji “Oluja”.

Priča se bavi dešavanjima iz 1995. godine, a ispričana je iz ugla običnog čoveka, Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.

U režiji debitanta Miloša Radunovića, film od 160 minuta je nastao po ideji “Omega” produkcije, dok je koproducent kompanija “Telekom Srbija”.

Jednu od glavnih uloga igra Jovo Maksić, a pored njega glume i Zlatan Vidović, pokojni Davor Janjić, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković, Slavko Labović, i drugi.

X