July 24, 2024
Toronto, ON
Dijaspora Kanada

Er Srbija ocenjuje proširenje Toronta i Majamija u Americi

Er Srbija je još uvek u procesu procene i Toronta i Majamija da bi postala njena treća destinacija u Severnoj Americi. U izjavi za portal „aeroTELEGRAPH“, izvršni direktor avio-prevoznika Jirži Marek rekao je da oba grada imaju jednake šanse da se potencijalno dodaju u mrežu avio-kompanije. Srpski avioprevoznik će 17. maja uvesti tri nedeljne linije za Čikago, a od 18. juna povećaće operacije na svojoj njujorškoj liniji na dnevne. Primarni cilj avio-kompanije u razvoju mreže dugih linija ostaje dodavanje letova za Peking i Šangaj. . „Otvorili smo našu uslugu za Tjenđin u decembru. Letovi su bili profitabilni od samog početka, zbog čega trenutno radimo na odobrenjima ne samo za razvoj ove usluge, već i za letove za Peking i Šangaj“, rekao je Marek. Međutim, generalni direktor je ranije napomenuo da ne očekuje da će te destinacije biti dodate pre četvrtog kvartala zbog dužine sticanja neophodnih dozvola.

Objašnjavajući odluku kompanije da pokrene letove za Čikago preko Toronta, gospodin Marek je ranije rekao: „Toronto ima veoma veliku potražnju tokom leta, ali je veoma sezonski, čak više sezonski od Čikaga, i još je usmereniji u smislu početka sezone i kraj sezone, a nemate toliko opcija iza i iza kojih možete da se uhvatite u koštac sa ovom rigoroznom usmerenošću. Uprkos saradnji sa Er Kanadom u Torontu, ovo je, u ovom trenutku, prilično izazovno. Imamo Toronto na našoj listi prioriteta, ali u kojoj god oblasti da pogledate, Čikago je bio preferiraniji”.

Generalni direktor je prošle godine rekao da može zamisliti da Er Srbija ima flotu od oko pet širokotrupnih aviona. Međutim, gospodin Marek sada kaže: „Kao što vidimo u ovom trenutku, duge linije su relativno dobro, tako da bi se možda moglo razmotriti više mlaznjaka“. Er Srbija je uvrstila u uži izbor treći avion A330 za svoju flotu. „Za nas, ja zovem A330 ATR širokih trupa. To je savršen avion za aviokompaniju naše veličine. To je veoma profitabilna mašina, posebno sa stopama zakupa koje imamo od Covida“, rekao je gospodin Marek prošlog meseca.

Izvor: Ex yu Avioation News

X