July 24, 2024
Toronto, ON
Amerika Kanada

Er Srbija traži treći A330, gleda Majami i Toronto

Er Srbija traži treći avion Erbas A330-200 kako bi dalje proširila svoje dugolinijske operacije. Izvršni direktor prevoznika Jirži Marek rekao je za „Routes”: „Trenutno tražimo treći avion A330, samo da budemo spremni. Trenutno radimo na užem izboru trećeg aviona A330 sa istim tipom motora kao u našoj trenutnoj floti A330 i pripremamo se za otvaranje tržišta… Nabavka aviona na duge relacije može potrajati do devet meseci ili više. Rekavši to, uspeli smo da uvedemo naš poslednji dodatak floti za manje od četiri meseca”.

Širenje poslovanja kompanije na Kinu biće prioritet kada zemlja ublaži svoja ograničenja Covid-19. Usluge za Tjenđin, koje su pokrenute pre samo deset dana, sada su rasprodate iz Beograda do 20. januara. „Tjenđin je jedno od najvećih kargo čvorišta u Kini i takođe doprinosi pozitivnim trendovima rezervacija putnika“, rekao je Marek. Avio-kompanija razmatra uvođenje usluga za Šangaj i povećanje frekvencija za Tianjin, kada se ograničenja u vezi sa pandemijom ublaže, što se može dogoditi pre nego kasnije. Kineski vazduhoplovni regulator saopštio je prošle nedelje da planira da poveća letove sa ciljem da do 6. januara vrati prosečni dnevni obim putničkih letova u zemlji na 70% nivoa iz 2019. Između 7. januara i 31. januara, prosečni dnevni obim putničkih letova trebalo bi da se poveća na 88% nivoa iz 2019. godine, pre nego što je počela pandemija Covid-19. Industrija bi trebalo da bude u “stabilnom periodu oporavka” do kraja marta, saopštio je regulator.

Er Srbija takođe razmišlja o dodavanju još jedne destinacije u Severnoj Americi kada nabavi svoj treći avion A330. „Neki od logičnih izbora bi bili Majami ili Toronto“, primetio je gospodin Marek. Srpski avioprevoznik će sledećeg maja početi tri nedeljna leta za Čikago i povećaće frekvencije za Njujork na dnevne. Na osnovu indirektnog obima saobraćaja, najprometnija severnoamerička destinacija iz Beograda, nakon pokretanja Čikaga, biće Toronto, a slede Los Anđeles, Majami i Vašington. Međutim, ovi brojevi uzimaju u obzir samo one putnike koji započinju ili završavaju svoje putovanje u glavnom gradu Srbije i ne uzimaju u obzir potencijalnu potražnju za transferom sa drugih tržišta.

Izvor. Ex Yu Aviation

X